woensdag 14 maart 2012

Retro Magische Speelboom


Wow, ik heb vroeger met deze Magische Speelboom gespeeld. En deze retro boom is nu weer helemaal hip . De Magische Speelboom is een klassieker uit de jaren-70. Wanneer je de Magische Speelboom opent, hoor je vogeltjes zingen en een riviertje stromen. Was dat vroeger ook? Want dat kan ik me niet meer herinneren. De familie Klorofil woont in deze boom: Martin (vader de boswachter), Begonia (moeder de allerbeste), Marijn (het zoontje), Kersje (het dochtertje), Basilicum (de hond).

In 1976, begonnen het Amerikaanse bedrijf Kenner en het Franse bedrijf Vullierme met het ontwerp van de "Magic Tree" of "Arbre Magic". Voor de productie van deze Magische Speelboom werd een voor die tijd revolutionaire techniek gebruikt, de vloeibare plastic werd geinjecteerd in een speciale mal. De Amerikaanse "Magic Tree" werd in de jaren '70 in Nederland geimporteerd en zodoende wordt de speelboom bekend in Nederland. Veel ouders van nu hebben in hun jeugd gespeeld met de Magische Speelboom. In de jaren '90 wordt de productie van de Amerikaanse "Magic Tree" gestopt en zodoende is de Speelboom sindsdien niet meer in Nederland verkrijgbaar.
De productie van de Franse Speelboom is echter altijd onveranderd doorgegaan... De "Arbre Magic" wordt, gedurende alle jaren en ondanks een aantal verbeteringen, nog steeds gemaakt met de originele mallen. In 2010 werd de Magische Speelboom opnieuw in Nederland uitgebracht en nu in 2012 te koop bij Kado & Zo :)
http://www.kadoenzoshop.nl/shop/766/kinderen/spelen/magische-speelboom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten