vrijdag 31 oktober 2014

Lekkere-gezonde-havermout-koek!

Broodplank Zilverblauw
Als je bij mij in de winkel bent en je ruikt wat lekkers, dat is dan deze koek die ik voordat ik hem opeet nog even in mijn kleine oventje opwarm en de hele winkel naar de lekkere-gezonde-havermout-koek ruikt.

Eten zonder suiker! Dat wilde ik wel een keer proberen, niet om af te vallen, maar om te kijken hoe je lichaam hierop reageert. Vorig jaar kocht ik het boek Zonder Suiker van Anne Marie Reuzenaar
(volgende week ligt deze weer in de winkel, iedereen is zo enthousiast, want het nu is uitverkocht)
en ging ik drie maanden lang helemaal geen suikers eten, géén geraffineerde suikers. Wel suikers wat in vers fruit zit of ahornsiroop, honing en agavesiroop. Heel erg verbaast was ik dat er in zoveel producten suikers zitten, zelfs in vleeswaren.

Nu, anderhalf jaar later, probeer ik nog steeds zonder suiker te eten, maar als ik bij vrienden en familie op bezoek ga neem ik niet meer mijn eigen hapjes mee. Veel bewuster kies ik nu mijn eten, lekker eten wat puur en goed is. Voordat ik hieraan begon nam ik kant-en-klare koekjes mee naar het werk als tussendoortje, maar nu maak ik lekkere-gezonde-havermout-koek. Dit recept vond ik ergens op een blog en heb er mijn eigen draai aan gegeven. Wat vooral handig is: laat de koek afkoelen, snij het in stukken en bewaar het in de vriezer.

Wat heb je nodig!
180 gram havermout
180 ml water
80 gram agavesiroop (of honing)
1 tl bakpoeder
1 el kaneel
1 ei
beetje zout
flinke hand rozijnen

bakvorm 20 x 20 cm
bakpapier
oven

Zo maak je het!
Verwarm de oven voor op 200°C
Meng in een kom de havermout met het water en laat dit even een paar minuutjes staan.
Voeg de agavesiroop, bakpoeder, kaneel, ei, zout en rozijnen hieraan toe en meng het goed door elkaar. 
Vet de bakvorm in met roomboter en leg er een bakpapiertje in.
Zet het bakblik in de oven voor 20-25 minuten in de oven.
Voilà. Home made snelle en gezonde koek!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen